over ons
Burgerboerderij Oosterwold bestaat sinds 2021.
Zodra initiatiefnemers Arnold en Diana van Veelen op de boerderij neerstreken, zetten ze de verandering in. Het aantal koeien is bijvoorbeeld drastisch verminderd, kalfjes mogen bij hun (pleeg)moeder opgroeien, slootranden worden natuurvriendelijk beheerd.
De ambities reiken echter veel verder dan een biologisch boerenbedrijf met oog voor biodiversiteit. Burgerboerderij Oosterwold onderzoekt hoe we het voedselsysteem weer van onszelf kunnen maken. Hoe zorgen we dat goed, gezond, biologisch voedsel betaalbaar wordt?
In de overtuiging van Arnold en Diana is betrokkenheid van burgers daarvoor essentieel. De Burgerboerderij biedt nu al ruimte aan burgers om het ritme van de natuur en de landbouw te ervaren en samen voedsel te verbouwen, verwerken én op te eten. Alleen door ons samen verantwoordelijk te voelen, kan verandering worden ingezet.
Er is ook ruimte voor ondernemingen en organisaties die werken met voedsel, biobased bouwmaterialen produceren of circulair werken. De eerste bedrijven zijn al op Burgerboerderij Oosterwold neergestreken. Stap voor stap groeien we naar een bruisende omgeving waar zoveel mogelijk verschillende mensen hun plek vinden.
blijf op de hoogte
Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. We beloven je dat we vertrouwelijk omgaan met je gegevens en je niet te vaak zullen mailen. Je ontvangt alleen een nieuwsbrief als er ook echt nieuws is.