Voedselkollektief / coöperatieve supermarkt

We geloven in de kracht van samen werken en samen leven. Daarom onderzoeken we hoe we met de inzet van ons allen goed voedsel betaalbaar kunnen maken. Een mogelijkheid is het oprichten van een coöperatieve supermarkt, een voedingswinkel die door leden wordt beheerd. Alle leden dragen hun praktische steentje bij waardoor de prijzen zo laag mogelijk kunnen blijven.

Park Slope Food Coop werkt al jaren met een model van een coöperatieve supermarkt. Burgerboerderij Oosterwold heeft zich aangesloten bij een lokale groep initiatiefnemers om dit ook in Almere te realiseren. We doen op dit moment vooral nog onderzoek en werken toe naar een bedrijfsplan.

In een coöperatie draait het om de leden! Daarom zijn we op zoek naar mensen die het idee van een coöperatieve supermarkt interessant vinden en op de lijst van potentiële leden willen staan. Heb je interesse? Meld je dan aan.

Park Slope Food Coop (Brooklyn, NY) bestaat sinds 1973 en is een coöperatie met 17.000 leden. Zij runnen een grote en complete winkel die goederen lokaal en in bulk inkoopt. Elk volwassen lid besteedt 2 uur en 45 minuten per 4 weken aan arbeid voor alle werkzaamheden die nodig zijn om de goederen te verpakken en te verkopen. Leden leggen $100 dollar in om mede-eigenaar te worden. Alleen leden mogen in de winkel inkopen doen. Zij realiseren zo ongeveer 30-40% korting op boodschappen.

waar kun je ons vinden?

Burgerboerderij Oosterwold vind je tussen Almere, Lelystad en Zeewolde.

blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. We beloven je dat we vertrouwelijk omgaan met je gegevens en je niet te vaak zullen mailen. Je ontvangt alleen een nieuwsbrief als er ook echt nieuws is.