Transitienetwerk

Veranderingen kun je alleen realiseren als je ze samen vormgeeft. Daarom creëren we een transitienetwerk. Het eerste thema waar we als groep mee bezig zijn is ‘gezond en betaalbaar voedsel voor àlle Almeerders’. We hebben het over inclusiviteit, coöperaties, gemeenschapskracht, verdienmodellen, sociale innovatie.

Het transitienetwerk bestaat uit boeren, burgerinitiatieven, ngo’s, lokale overheden en kennisinstellingen. Iedereen heeft een stukje van de benodigde kennis en kan binnen de eigen expertise iets betekenen voor het centrale vraagstuk.

Zo’n transitieproces organiseren kost veel tijd en energie. De ‘transitiemakers’ van Squarewise begeleiden ons om een netwerk op te zetten dat zichzelf aanstuurt. Provincie Flevoland draagt via Fonds Leefbaar Platteland bij aan het transitienetwerk.

‘Als we met elkaar meevliegen zoals een zwerm spreeuwen dat doet, dan komen we op een gezamenlijke bestemming aan.’

waar kun je ons vinden?

Burgerboerderij Oosterwold vind je tussen Almere, Lelystad en Zeewolde.

blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. We beloven je dat we vertrouwelijk omgaan met je gegevens en je niet te vaak zullen mailen. Je ontvangt alleen een nieuwsbrief als er ook echt nieuws is.